X

WHW / Što, kako i za koga:

Sohrab Mohebbi: Očito je iz karte

utorak, 07.02.2017, 19:00h @ MaMa

Sohrab Mohebbi govorit će o izložbi Očito je iz karte (It is obvious from the map) čiji je kustos zajedno s Thomasom Keenanom. Prezentacija će se osvrnuti na neke vidove izložbe koja se bavi ulogom kartografije u trenutačnoj izbjegličkoj krizi u Europi. Istraživanje proučava „dizajn ove krize“ kroz dvije vrsta karata: onih koje migranti stvaraju, razmjenjuju, dijele i na koje zapisuju bilješke na papiru i putem mobitela; te onih koje proizvode vladine i međudržavne agencije radi kontrole, praćenja i rukovođenja migrantima u trenutačnoj izbjegličkoj krizi u Europi. Izložba zastupa stav da se zahtjev za humanošću ne događa samo na granici ili u kampu ili na željezničkom kolodvoru ili na saslušanju za azil: već samo putovanje je način da se podnese taj zahtjev ili postavi to pitanje. Ranija verzija izložbe bila je izložena na 3. Istanbulskom bijenalu dizajna.

Sohrab Mohebbi je kustos i pisac iz Los Angelesa, gdje radi kao kustos u REDCAT-u. Dobitnik je nagrade Zaklade Tremaine za izložbu Hotels Theory. Njegov blog presencedocuments.com uživa potporu Kreativnog kapitala | Warholove zaklade za pisce o umjetnosti. U suradnji s Thomasom Keenanom kurira izložbu Očito je iz karte koja će se održati u REDCAT-u u ožujku 2017.
 

Program je dio suradničkog projekta Oni su bili kakvo-takvo rješenje koji u sklopu programa Kreativna Europa kustoski kolektiv Što, kako i za koga/WHW realizira u suradnji s Centrom za mirovne studije iz Zagreba, European Institute for Progressive Cultural Policies/EIPCP iz Beča i Tensta Konsthall iz Stockholma.

Program su omogućili:
Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport Grada Zagreba
Ministarstvo kulture RH
Program Evropske Unije Kreativna Evropa
Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske
Trust for Mutual Understanding / TMU
Zaklada Kultura nova

louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet moncler outlet woolrich outlet woolrich outlet online woolrich outlet bologna lancel pas cher slancel pas cher lancel pas cher lancel pas cher lancel pas cher lancel pas cher hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online kate spade outlet coach outlet michael kors outlet