X

Radionica u organizaciji Kluba za mlade Zagreb

Ekofeminizam

petak, 24.03.2017, 17:00h @ MaMa

Na radionici “Ekofeminizam” razgovarat ćemo o dosadašnjim idejama i saznanjima iz područja ekofeminizma te uz odabrane izvore i tekstove raditi na određenim pitanjima vezanima za temu ekofeminizma. Literatura kojom ćemo se baviti je:
– Francois D Eaubonne: Što bi moglo biti ekofeminističko društvo?
– Vandana Shiva: Prijetnje biološkoj i kulturnoj raznolikosti
– Marti Kheel: Od herojske prema holističkoj etici
– Michael Zimmerman: Dubinska ekologija i ekofeminizam
– Val Plumwood: Razlika i dubinska ekologija
 

Svi tekstovi dostupni su u časopisu Treća, 2/2/2000, ur. Karmen Ratković, Centar za ženske studije Zagreb)

Broj sudionika na radionici je ograničen na 20, pa molimo zainteresirane da se prijave za sudjelovanje ovdje: https://goo.gl/forms/HqSEzYZfbdXdKlsk2
 

O voditeljima:
Karmen Ratković rođena je u Zagrebu. Završila je povijest umjetnosti i filozofiju na FFZG i arhitekturu na Arhitektonskom fakultetu. Usavršavala se u SAD-u i Mađarskoj, te završila Interuniverzitetski seminar u Dubrovniku. Osnivačica je Centra za ženske studije na kojima predaje Ekofeminizam te Centra za mirovne studije na kojima predaje kolegije o mirnom rješavanju sukoba. Trenerica je za medijacije te je surađivala s mnogim udrugama i institucijama iz Slovenije, BIH, Makedonije u ovom području. Predavala je likovnu umjetnost u MIOC-u i autorica je udžbenika za likovnu umjetnost. Osnivačica je udruge “Mali korak- centar za kulturu mira i nenasilja”. Grafički i likovni je urednik mnogih knjiga te autor i urednik fotografija. Potiče IKT u nastavi i nove načine podučavanja djece.

Goran Đurđević rođen je u Požegi 1988. Završio je preddiplomski i diplomski studij povijesti i arheologije na Sveučilištu u Zadru. Autor je više znanstvenih i stručnih radova i nekoliko prikaza knjiga, eseja, komentara, izvješća, rasprava i izložbi. Izlagao je ili objavljivao u Hrvatskoj, Bugarskoj, Estoniji, Francuskoj, Italiji, Makedoniji, Njemačkoj, Portugalu, Rumunjskoj, Sloveniji, Srbiji i Velikoj Britaniji. Suradnik je na projektu EUROCLIO-a u razdoblju 2016. − 2018. pod nazivom “Strategies for Inclusion – Making High quality History education more inclusive and accessible” s ciljem olakšavanja nastave povijesti slijepim i slabovidnim te gluhim i nagluhim učenicima. Trenutno je zaposlen kao tajnik Hrvatskog saveza CB radio klubova u Zagrebu i pohađa doktorski studij Humanističkih znanosti na Sveučilištu u Zadru. Stručni interesi su mu povijest okoliša i emocija, antička arheologija, metodika nastave povijesti, obrazovanje i popularizacija znanosti.

louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet moncler outlet woolrich outlet woolrich outlet online woolrich outlet bologna lancel pas cher slancel pas cher lancel pas cher lancel pas cher lancel pas cher lancel pas cher hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online kate spade outlet coach outlet michael kors outlet