X

Pride week:

Mame u MaMi

subota, 03.06.2017.

Svima već godinama omiljeni koncept razmjene iskustava roditelja_ica LGBTIQ osoba i ove godine ide dalje.

Nakon pokušaja promjene lokacije te samim tim i naziva tribine, ove se godine vraćamo u Multimedijalni institut MaMa. Zašto mijenjati nešto što već godinama funkcionira?

No, o čemu se ovdje zapravo radi? Već dugi niz godina u sklopu Pride weeka (ove godine Mjeseca ponosa) organizira se tribina koja daje prostor roditeljima_icama LGBTIQ djece (ponajviše se radi o roditeljima gejeva, lezbijki, biseksualnih osoba, a u zadnje dvije godine i transrodne djece) kako bi se čuo njihov glas i priča.

Razina prihvaćanja LGBTIQ prava u društvu je napredovala u zadnjih petnaestak godina (pogotovo nakon organizacija Pride prosvjeda) te postoji sve više i više sadržaja u kojima se LGBTIQ osobe mogu pronaći. Roditelji_ce LBGTIQ djece i sadržaji kao i grupe podrške za njih su, nažalost i dalje dosta zanemareni iako se u zadnjih godinu dana i na ovom području naziru pomaci.

Udruga TransParent tako već godinu dana nudi pomoć i podršku roditeljima transrodne djece organizirajući za njih razne tribine, ali i grupu podrške čak dva puta na mjesec. Udruga Pride Zagreb staje bok uz bok s TransParentom.

Ove godine otvorili_e smo i mail za sve roditelje i roditeljice koji_e se žele javiti i popričati s nekom_im od naših (uvijek za pomoć spremnih) mama i tata. Kratkoročni cilj otvaranja ovog maila je pružanje pomoći roditeljima koji se ne snalaze najbolje nakon što im se njihovo dijete AUTA (prizna im svoju seksualnu orijentaciju), a dugoročni osnivanje grupe podrške za roditelje koja bi se održavala 1-2 puta na mjesec kako bi se roditelji dodatno osnažili. Nadalje, bitno je napomenuti kako su sve ove aktivnosti (grupe podrške i tribine) najčešće centralizirane na grad Zagreb te se ovim potezom cijela ova priča oko podrške pokušava decentralizirati budući da se na mail mogu javiti roditelji_ice iz cijele Hrvatske. Stoga, ako ste roditelj_ica koji se sam nosi s prihvaćanjem seksualne orijentacije ili transrodnosti svog djeteta javite nam se kako bismo vam omogućili adekvatnu pomoć i podršku.

Čekamo vas na tribini, a za one koji_e nisu u Zagrebu, javite se na roditelji@zagreb-pride.net!

louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet moncler outlet woolrich outlet woolrich outlet online woolrich outlet bologna lancel pas cher slancel pas cher lancel pas cher lancel pas cher lancel pas cher lancel pas cher hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online kate spade outlet coach outlet michael kors outlet