X

Pravo na grad vas poziva na predavanje:

Kako stanujemo u gradu i što Zagreb ima s tim?

srijeda, 13.12.2017, 18:00h @ MaMa

Grad Zagreb upravlja sa oko sedam i pol tisuća stanova što predstavlja oko 2% ukupnog stambenog fonda u gradu. Za usporedbu, u nekim glavnim gradovima zapadne Europe, ovaj postotak stanova u javnom vlasništvu ili pod neprofitnim upravljanjem se penje i do 40%. Fond javnih stanova trebao bi ublažiti udar tržišta, osigurati sigurnost doma za niz skupina, posebice onih ranjivih, a pritom i stabilizirati tržište najma i prodaje. Kako se Zagreb odnosi prema stambenim potrebama svojih stanovnika istraživalo se u sklopu programa Prava na grad „Mogu li naše kuće biti naš dom?“. Na koji način Grad Zagreb upravlja svojim stanovima, kako ih gradi i pod kojim uvjetima im imamo pristup? U programu su sudjelovali Tamara Buble, Antonija Komazlić, Nikola Zdunić, Daniel Šarić, Nikola Bojanić, Antun Sevšek i Iva Marčetić u suradnji i uz pomoć Luke Korlaeta s Arhitektonskog fakulteta Zagrebu, Tea Matkovića s Pravnog fakulteta, Jelene Ostojić iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Grupe STEALTH iz Beograda i Rotterdama, Zadrugatora iz Ljubljane i Zadruge Otvorena arhitektura iz Zagreba. Program podržava Rosa Luxemburg Stifttunga SEE.

Ovim putem pozivamo vas na predstavljanje programa „Mogu li naše kuće biti naš dom?“ i diskusiju u kojoj će sudjelovati i Julija Kranjec iz Centar za mirovne studije koja će nas pobliže upoznati sa sustavom zbrinjavanja tražitelja azila, Josip Miličević iz Mreže mladih Hrvatske koji će govoriti o problemima s kojima se susreću mladi pri rješavanju stambenog pitanja, kao i Bojan Mucko koji će nas upoznati sa time kako se jedna romska obitelj nosi s procesom dobivanja socijalnog stana.

louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet moncler outlet woolrich outlet woolrich outlet online woolrich outlet bologna lancel pas cher slancel pas cher lancel pas cher lancel pas cher lancel pas cher lancel pas cher hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online kate spade outlet coach outlet michael kors outlet