X

četvrtak, 06.07.2018, 19:30h @ MaMa

Prvi Poly Meetup u MaMi

Monogamiju mnoge kulture predstavljaju kao jedini etički model veze, ali mnogi od nas se ne uklapaju dobro u te okvire. Zbog toga se ponekad osjećamo kao da nismo dobri u vezama, ali u stvarnosti samo nismo znali da postoje druge opcije—one gdje imati osjećaje prema drugim ljudima nije samo dopušteno, već ih smijemo i ostvariti.

Poliamorija je model veze gdje je možemo imati i voljeti više partnera odjednom, uz entuzijastični pristanak svih partnera. Takve veze nisu lake za ostvariti jer hodaju vrlo neutabanom stazom, potrebno je puno komunikacije i brižnosti. Zato je dobro imati zajednicu i siguran prostor gdje možemo dijeliti svoja iskustva bez da nas netko samo blijedo gleda i zaključi da “samo nismo našli onog pravog”. Ovako možemo pomagati jedni drugima u kreiranju i održavanju etičnih poliamornih veza.

Druženja su na hrvatskom jeziku, a lokacija varira ovisno o situaciji. Imamo par intuitivnih pravila:

  • Ne prekidamo jedni druge. Bitno je da slušamo jedni druge i trudimo se ne upadati u riječ, osim u iznimnim situacijama kad nam je potrebno dodatno pojašnjenje, ali ne u svrhu skretanja s teme.
  • Ne pričamo o tuđim iskustvima izvan grupe. Takvo narušavanje privatnosti može imati ozbiljne posljedice, ne možemo si svi priuštiti da se javno deklariramo kao poliamorne osobe.
  • Dobrodošao je svatko koga zanimaju etične nemonogamne veze!

    louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet moncler outlet woolrich outlet woolrich outlet online woolrich outlet bologna lancel pas cher slancel pas cher lancel pas cher lancel pas cher lancel pas cher lancel pas cher hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online kate spade outlet coach outlet michael kors outlet