X

Mamini ljudi

Tomislav Medak je filozof s interesom za politi─Źku filozofiju, medijsku teoriju i estetiku. Koordinator je teorijskog programa i izdava─Źkih aktivnosti u Multimedijalnom institutu u Zagrebu. Zagovornik je slobodnog softvera i slobodne kulture. Voditelj je hrvatskog projekta lokalizacije Creative Commons licenci. Paralelno radi s teatarskim kolektivnom BADco. Osobne web stranice: tom.medak.click

Petar Milat, filozof, glavni je koordinator programa Multimedijalnog instituta. Koordinira izdava─Źke, muzi─Źke i filmske programe Instituta. Od 2008. vodi Human Rights Film Festival. Neksus normativne dru┼ítvene i esteti─Źke teorije predstavlja glavni fokus njegovih istra┼żivanja. Osobne web-stranice: www.zoeforward.org.

Nenad Romi─ç (Marcell Mars) je organizirao, producirao, konceptualizirao, kurirao brojne festivale, izlo┼żbe i konferencije, a samostalno radi i kao istra┼żiva─Ź, programer i umjetnik. Njegov rad priznat je u stru─Źnim pregledima relevantnih praksi medijskog dizajna, umjetnosti i dru┼ítvenog anga┼żmana. Istaknuta je javna li─Źnost za teme regulacije interneta, intelektualnog vlasni┼ítva i stvarala┼ítva.

Tomislav Domes je politolog i kulturni aktivist zainteresiran za tematiku javnih i zajedni─Źkih dobara. Tijekom studija, ali i rada u civilnom sektoru stekao je ekspertizu u polju javnih politika, zagovaranja, umre┼żavanja i odnosa s javno┼í─çu – kroz sudjelovanje u organizaciji brojnih javnih doga─Ĺanja – konferencija i festivala te kroz rad u u┼żem timu kampanje Pravo na grad.

Marijana Rimani─ç, povjesni─Źarka umjetnosti. Povremeno radi kao kustosica ili suradnica u podru─Źju suvremene umjetnosti unutar u┼żeg tematskog polja umjetnosti u javnom i urbanom prostoru.┬á Koordinatorica je komunikacija s javno┼í─çu u POGONu.

Igor Markovi─ç je samostalni znanstvenik s fokusom na vizualne, filmske i kulturalne studije, koselektor Human Rights Film Festivala. Suosniva─Ź je i suurednik ─Źasopisa Limen ÔÇô journal for theory and practice of liminal phenomena i ─Źlan uredni┼ítava ─Źasopisa Ubiq i LibraLibera. Koatur je kurikuluma Odsjeka za kulturalne studije Sveu─Źili┼íta u Rijeci. Sudjelovao je na stotinjak konferencija i objavljivao u brojnim znanstvenim i ne-akademskim ─Źasopisima i magazinima.

Igor ─îoli─ç je diplomirani ekonomist i financijski administrator Multimedijalnog instituta od 2009.

Ante Jeri─ç stru─Źni je suradnik u Multimedijalnom institutu. Temeljni mu je interes “kontinentalna” filozofija i njeni dodiri sa psihoanalizom, filmom i knji┼żevno┼í─çu.

Ivana Peji─ç, filozofkinja, stru─Źna je suradnica u Multimedijalnom institutu. Primarna podru─Źja interesa kre─çu se od estetike i politi─Źke filozofije do feministi─Źke teorije i kritike.

Lina Gonan, koordinatorica je dru┼ítveno-kulturnog centra MaMa i aktivnosti komunikacija s javno┼í─çu, filozofkinja i povjesni─Źarka umjetnosti. Podru─Źja interesa su estetika, filozofija politike i teorija roda, s posebnim fokusom na marksisti─Źki feminizam i queer teoriju. Bavi se aktivizmom na podru─Źju ┼żenskih prava.

Tihana Pupovac, stru─Źna je suradnica u Multimedijalnom institutu. Doktorantica je filozofije na ZRC SAZU i radnica u kulturi. Podru─Źja rada i interesovanja obuhva─çaju i ┬ámodernu europsku filozofiju, teoriju ideologije, psihoanalizu, strukturalizam, teorijski antihumanizam, lijevi feminizam i emancipacijske prakse ┼żena u socijalisti─Źkim revolucijama. Trentno je zaposlena kao koordinatorica Kooperative – regionalne platforme za kulturu.