Audioart

Marc Marcovic • Valerio Tricoli

 
Na devetom izdanju pulskog Audioart festivala ugošćavamo Marca Marcovica i Valeria Tricolija.
 
MARC MARCOVIC plays COINCIDENTIA OPPOSITORUM: Coincidentia Oppositorum je koncertna izvedba njemačkog glazbenika Marca Marcovica, nadahnuta drevnim konceptom jedinstva suprotnosti. Svirajući na akustičnoj gitari Marc na licu mjesta improvizira i pjeva na nepostojećim jezicima, stvarajući atmosferu magičnog realizma.
Marc Marcovic je kao lik iz Borgesovih priča; on je trubadur anamneze koji izvlači zaboravljene melodije i legende pretvarajući ih u novi zvučni materijal.
Marc je u svojim drugim inkarnacijama važan sudionik berlinske i međunarodne glazbene scene kojeg smo u Hrvatskoj imali prilike slušati kao Rechenzentrum i u nastupima ansambla Zeitkratzer.
 
VALERIO TRICOLI je sicilijanski kompozitor i glazbenik, koejg smo nakon furijoznog nastupa u Zagrebu 2012. željko iščekivali natrag. On je predstavnik suvremene generacije “konkretne glazbe”, a njegova kompozitorska praksa se može shvatiti kao susret „musique concrète“ i konceptualnih zvučnih formi koje istražuju probleme realnosti, virtualnosti i sjećanja.
Bazirajući svoj zvuk mahom na analognim mašinama, Valerio stvara podjednako žestoku i nedokučivo-misterijoznu glazbu, pa ga se posebno nakon objavljivanja njegovog posljednjeg albuma Clonic Earth sve više doživljava kao predvodnika jedne nove generacije muzičkih eksperimentatora.
 
 
22.08.2018. (srijeda) u 22:30h _ ulaz slobodan
Dvorište Rojca (Pula)
— Marc Marcovic (D)
 
23.08.2018. (četvrtak) u 21:00h _ ulaz slobodan
Klub Kotač (Pula)
— Valerio Tricoli (IT)

 
Program organiziramo u suradnji s festivalom Audioart.

više