net.kulturni klub MaMa

Net.kulturni kub MaMa osnovan je 2000. godine sa svrhom promicanja inovativnih kulturnih praksi i kriti─Źkih dru┼ítvenih pozicija. Kao kulturni centar poti─Źe ┼íirok spektar novih umjetni─Źkih i kulturnih praksi povezanih ponajprije s razvojem komunikacijskih tehnologija i novih tendencija u umjetnosti i teoriji: od novo-medijske umjetnosti, preko filma i glazbe pa sve do dru┼ítveno anga┼żirane filozofske i sociolo┼íke teorije, izdava┼ítva i pitanja kulturnih politika. Posebni naglasak le┼żi na pitanju “slobodnog pristupa” u ─Źemu je MaMa me─Ĺunarodno prepoznata kao predvodnica u ovom dijelu Europe.

više

Prostor

MaMa prostor svoje prezentacijske dvorane besplatno ustupa na kori┼ítenje organizacijama civilnog dru┼ítva, nezavisnim inicijativama i pojedincima. Prostor je opremljen stolovima, stolicama (45), ra─Źunalom, projektorom i platnom, ozvu─Źenjem, klima-ure─Ĺajem, uz mogu─çnost pristupa internetu te mogu─çnost audio-zapisa doga─Ĺanja.

više

Hacklab

Hacklab u MaMi je javni radni prostor tehnolo┼íkih entuzijasta. Inicirala ga je grupa okupljena oko programa Razmjena vje┼ítina. Metodologiju, atmosferu i filozofiju rada Hacklaba u MaMi odlikuju neformalnost, prijenos znanja u malim skupinama (vrlo ─Źesto jedan na jedan) gdje su uloge u─Źitelja i u─Źenika vrlo fleksibilne pa tako velik dio ljudi barem povremeno preuzima ulogu u─Źitelja, a svi u takvom ambijentu kontinuirano u─Źe.

više

MaMu podr┼żavaju

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Ured za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga drustva, Zaklada Kultura nova, Ministarstvo socijalne politike i mladih, Europska komisija kroz program “Kreativna Europa”

više