Zagreb – Kulturni kapital Evrope 3000

Zagreb – kulturni Kapital Evrope 3000 suradni─Źka je platforma koju su 2003. pokrenule organizacije Centar za dramsku umjetnost, Multimedijalni institut, Platforma 9,81 i ┼áto, kako i za koga/WHW, a kasnije su se priklu─Źili Baca─Źi sjenki, [BLOK], Community Art i Kontejner.

više

Operacija grad

Savez udruga Operacija Grad (biv┼íi Savez za centar za nezavisnu kulturu i mlade ÔÇô SZC) je osnovan s ciljem poticanja razvoja nezavisne kulture te samoorganiziranog djelovanja mladih. Aktivnosti vezane za kulturnu politiku i politiku prema mladima u Zagrebu zapo─Źele su kroz suradni─Źku platformu organizacija nezavisne kulture Zagreb – Kulturni kapital Evrope 3000.

više

Clubture

Savez udruga Klubtura / Clubture je neprofitna, inkluzivna, participativna mre┼ża organizacija, koja radi na osna┼żivanju nezavisnog kulturnog sektora. Glavne aktivnosti mre┼że usmjerene su programskom povezivanju, podizanju javne vidljivosti, poticanju organizacijskog razvoja sektora te ja─Źanju njegova utjecaja na promjenu institucionalnog okvira u kojem djeluje.

više

Pravo na grad

Pravo na grad je inicijativa i kampanja usmjerena protiv prekomjerne ekonomske eksploatacije prostora, upravljanja prostorom na ┼ítetu javnog interesa, neodr┼żive prostorne politike i isklju─Źivanja gra─Ĺana iz odluka o prostornom razvoju Zagreba.

više

Kooperativa

U srpnju 2012. godine 21 organizacija civilnog dru┼ítva koje djeluju u polju suvremene kulture i umjetnosti iz jugoisto─Źne Europe (Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Kosovo) osnovale su mre┼żu za programsku razmjenu u regiji, temeljenu na sli─Źnim na─Źelima kao Clubture.

više