X

Prošireni estetički odgoj

Anne Boyer & “Garments Against Women”

utorak, 28.06.2016, 19:00h @ Booksa

Anne Boyer pjesnikinja je, esejistica i predavačica na Kansas City Art Institute, koja u Booksu dolazi predstaviti svoju novu knjigu, zbirku poezije u prozi Garments Against Women (Ahsahta, 2015). Ova je knjiga dobila ovogodišnju nagradu Firecracker koju dodjeljuju američki nezavisni izdavači, a prikupila je i cijeli niz pohvala u renomiranim tiskovinama poput The New Statesman, Publisher’s Weekly, The Boston Review. Mute i New York Times. Radi se o knjizi koja „registrira otuđenje i depresiju koje ovladavaju suvremenim afektivnim krajolikom” i koja „u malim fragmentima svakodnevnog života pruža nešto što je između teorije i memoara, između poezije i newsfeeda” (Anna Zalokostas, Fullstop). New York Times opisao ju je „tužnom, lijepom, strastvenom knjigom koja bilježi političku ekonomiju literature i života kao takvog”.

Anne Boyer za sebe često kaže kako je rođena u Kansasu, obrazovana u javnim školama i knjižnicama Kansasa i danas živi i radi u Kansasu. Uz Garments Against Women njezine najpoznatije zbirke su Romance of Happy Workers i My Common Heart. Njezine knjige prevedene su na više jezika, među ostalim i na islandski, španjolski, švedski, perzijski i turski, a Boyer je pak na engleski prevela pjesme nekoliko suvremenih venecuelanskih pjesnika.

S gošćom će razgovarati Dunja Kučinac a osim pjesništva, prevođenja i izdavaštva dotaknut će se i tema feminizma i ekonomije. Razgovor će se odvijati na engleskom jeziku, bez prijevoda.

Ovo događanje provodi se u sklopu projekta Prošireni estetički odgoj/ Aesthetic Education Expanded kojeg je nositelj Multimedijalni institut, a partnerske organizacije su kuda.org (Novi Sad), Berliner Gazette, Kontrapunkt (Skopje) i Kulturtreger/Booksa (Zagreb). Projekt financijski podržavaju program Kreativna Europa, Ministarstvo kulture RH, Ured za udruge Vlade RH i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.

louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet moncler outlet woolrich outlet woolrich outlet online woolrich outlet bologna lancel pas cher slancel pas cher lancel pas cher lancel pas cher lancel pas cher lancel pas cher hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online kate spade outlet coach outlet michael kors outlet