MaMin koncert live at &TD

Jan Jelinek + Lukatboy

Posljednji put smo Jana Jelineka ugostili 2006. godine kada je Galeriji SC zajedno sa Andrewom Peklerom predstavio album Kosmischer Pitch. U međuvremenu je Jan osnovao vlastitu muzičku etiketu faitiche koju koristi ne samo kao platformu za objavljivanje glazbe, već i kao prostor u kojem se poigrava sa muzikom kao fabrikatom činjeničnog i izmišljenog [projekt Ursula Bogner].

Jan Jelinek od kraja 1990-ih naovamo spada među najvažnije predstavnike berlinske glazbene scene. Secirajući muzičke tradicije, da bi ih zatim preslagivao, on briše žanrovske granice elektronike, jazza ili rocka. Jelinekovi albumi kao što su Loop-Finding-Jazz-Records i La Nouvelle Pauvrete klasici su glitch-elektronike.

Večer otvara naš stari drugar Lukatoyboy. Glavne aktivnosti kojima se on bavi uključuju elektro-akustičnu improviziranu muziku koristeći mikrofoniju, elektro-magnetne kaleme, terenske snimke i male FM/AM odašiljače. Sa druge strane plesnog podija, on svira nanotechno i free IDM na Game Boy-u.

Lukatoyboy je nastupao i održao radionice na raznim relevantnim glazbenim festivalima i posebnim događanjima u Srbiji i u svijetu. Njegove radionice obuhvaćaju područja od elektronske glazbe za djecu, osnova circuit-bendinga pa sve do reaktivne glazbe. 2010. osniva izdavačku kuću Blind Tapes.

* koncert organizira Multimedijalni instutu u suradnji sa Kulturom promjene Studentskog centra u Zagrebu
Kontakt : Petar Milat [zoe@mi2.hr / 091 5365162]

Koncert se odvija u sklopu projekta Prošireni estetički odgoj.

PODRŽALI : Ministarstvo kulture RH // Ured za obrazovanje, kulturu i sport grada Zagreba // European Cultural Foundation // Program Europske Unije Kultura 2007-2013

više