ZgPHP Meetup #18

Nije sve u kodu

Nginx je treći najpopularnijih HTTP server današnjice, odmah nakon Apachea i IIS-a. Užasno lightweight i apsurdno jednostavan za konfiguraciju, a vodeći mu je moto “radi samo par stvari, no radi ih kako spada”. Upravo je jedna od njegovih najboljih “par stvari” usluga reverse proxya, o kojoj će više pričati Marko Elezović te pokazati kako koristiti aplikacijski server iza Nginxa, serviranje statičkih fileova i cache, load balancing i vendoring SSL enkripcija.

Mali broj domaćih developera ima priliku surađivati s internacionalnim timom na razvoju velikog projekta. Edi Modrić iz Netgena će vam predstaviti kako je raditi u takvom timu, na projektu razvoja nove verzije eZ Publisha koji je u novoj verziji 5 baziran na Symfony2 frameworku. Predstavit će alate koje tim koristi svakodnevno za rad, načine komunikacije, pravila i procese. eZ Publish je proizvod norveške tvrtke eZ Systems i po mnogima je, uz Drupal, jedno od najboljih i najrobusnijih enterprise open source CMS rješenja na svijetu.

Pridružite nam se u četvrtak, 21. veljače 2013. godine u klubu Mama, na poznatoj adresi, Preradovićeva 18, Zagreb i poslušajte ova vrlo zanimljiva predavanja.

17:30 okupljanje, druženje i networking
18:00 župne obavijesti
18:10 Marko Elezović: Ngsk, eNgniks, dovraga… EnđinIks
18:40 kratki predah
18:50 Edi Modrić: Development vanjskih poslova i europskih integracija
19:20 najava idućeg meetupa

Neslužbeni after party u Koldingu od 19:30.

Više informacija o ZgPHP meetupima osim na webu možete dobiti i na @zgphp, a za vrijeme predavanja slobodno koristite #zgphp hashtag.

više