Udruga David, Glas razuma – Pokret za sekularnu Hrvatsku, Protagora, Inicijativa Nisam vjernik i Centar za građansku hrabrost organiziraju tribinu

Potpuno oporezivanje crkvi

Nedopustiva je činjenica da Republika Hrvatska još u 21. stoljeću ne propisuje crkvi odnosno njenim osobama sve poreze na način kako su propisani drugim fizičkim ili pravnim osobama, te joj poreznim privilegijama omogućava daljnje bogaćenje. To je očito kršenje članka 41. Ustava koji govori o jednakosti pred zakonom. Pored toga je čitavo crkveno djelovanje u povijesti opterećeno ideologijom koja je stalna i najveća kočnica u razvoju društava u svijetu, zbog čega i ima najveći udio u svjetskim krizama.

Svoje bogatstvo, sve svoje crkvene i osobne prihode crkve su zaštitile od oporezivanja, i sve to na teret svojih građana.

Pozivamo vas na intrigantnu tribinu o oporezivanju crkvi. Predavači će biti sekularisti Marijana Bijelić, Neven Barković, Boris Stanojević, Željko Peratović i Vesna M. Puhovski.

Tribinu organiziraju Udruga David, Glas razuma – Pokret za sekularnu Hrvatsku, Protagora, Inicijativa Nisam vjernik i Centar za građansku hrabrost

više