Projekcije anime filmova vol. 2

Toaru Hikuushi e no Tsuioku, Hoshi no Koe & Dead Leaves

Na drugoj u nizu anime projekcija prikazati ćemo filmove Toaru Hikuushi e no Tsuioku (2011., 96min.), Hoshi no Koe (2002., 25min.) i Dead Leaves (2004., 46min.). Po završetku projekcije organiziramo druženje i raspravu o prikazanom.

Filmovi se prikazuju s engleskim titlovima. Projekcije anime filmova organizira grupa anime entuzijasta s foruma Crotaku.

Toaru Hikuushi e no Tsuioku priča je o pilotu Charlesu, pripadniku niže klase, koji dobije tajni zadatak prevesti princezu Juanu iz jedne zaraćene zemlje u drugu, kako bi se tamo mogla udati za princa i time okončati rat. No, putem na njih vreba odmetnuta prinčeva vojska koja se protivi završetku rata. Vojni avanturistički film s ponešto romance.

Dead Leaves prati Pandy i Retroa, kriminalce poslane u ozloglašenu kaznionicu na Mjesecu. No, oni ubrzo otkrivaju kako je kaznionica zapravo tajni pogon za kloniranje ispunjen deformiranim genetskim eksperimentima, te odluče povesti ostale zatvorenike u pobunu u ovoj kaotičnoj SF akcijskoj komediji.

Hoshi no Koe jedan je od prvih filmova direktora Makota Shinkaija, posebno zanimljiv po tome što ga je budući poznati autor svojedobno napravio u potpunosti sam na kućnom računalu, a glasove su posudili on i njegova žena. Radi se o kratkoj priči o dječaku i njegovoj prijateljici u koju je zaljubljen. Nakon što se ona priključi svemirskoj ekspediciji, dok on ostaje na Zemlji, njihove poruke sve duže putuju… Romantična SF drama.

više