Projekcije anime filmova:

Uchuu Show e Youkoso & Hotarubi no Mori e

U petak prikazujemo dva japanska animirana filma fantasy tematike: Uchuu Show e Youkoso (2010, 136 min) te Hotarubi no Mori e (2011, 44min). U pauzi između filmova prikazat ćemo maraton petominutne trash animirane serije Inferno Cop, a po završetku projekcija organiziramo druženje i raspravu o prikazanom.
Filmovi se prikazuju s engleskim titlovima. Projekcije anima filmova organizira grupa anime entuzijasta s foruma Crotaku.

Uchuu Show e Youkoso prati grupu od petero djece na ljetnim praznicima u mirnom, zabačenom planinskom selu. Djeca se na početku bezbrižno odmaraju, daleko od roditeljskog nadzora, no njihovi životi naglo se promijene kada naiđu na malog psa Pochija- za kojeg se ispostavi da je vanzemaljac, te treba pomoć. Naime, Pochi je u potrazi za tajnovitom substancom koja potječe sa Zemlje, no na svojoj misiji teško je ranjen. Djeca mu pomognu oporaviti se, te ih on zauzvrat obeća odvesti na putovanje gdje god žele! Šarena I šašava fantasy avantura za sve uzraste.

Hotarubi no Mori e priča je o djevojčici Hotaru, koja se izgubi u začaranoj šumi gdje žive duhovi. Dečko Gin ukaže se pred Hotaru u šumi, no ona ga ne može dotaknuti od straha da ne bi nestao… Romantična drama s dozom mistike.

Inferno Cop prikazuje dogodovštine istoimenog lika, policajca s plamtećom lubanjom u maniri Ghost Ridera, samo luđe i bedastije, te zapakirano u 13 epizoda po 5 minuta. Ukratko, čista trash akcija kakvu znaju napraviti samo Japanci, sa namjerno niskobudžetnom animacijom te totalno opaljenom randnjom.

više