Udruga Come2music o svojim projektima

Biti nezavisan i uspješan koristeći “uradi sam”(DIY) koncept

Danas, u 21. stoljeću, medijskim i tehnološki napredak omogućuje našim „umotvorinama“ da lakše izađu iz naše glave u djelo i pronađu put do krajnjeg korisnika. No, da li je to zaista tako?

Glazbenici, pisci, pjesnici, publicisti, fotografi…. Mnogi od njih danas nisu u mogućnosti naći izdavača zbog ograničenog proračuna istih, a tu je i žestoka konkurencija koja radi isto što i mi. Za sve je potreban novac, da li je uopće moguće danas izdati CD, knjigu, zbirku poezije ili organizirati izložbu ako nemaš novca ni izdavača koji će uložiti u tebe? Kako je moguće funkcionirati kao umjetnik ako si prepušten samom sebi? Koliko je moguće biti samostalan i uspješan?

Naposljetku, kako u sveopćem kaosu kojim je kulturno tržište preplavljeno svratiti pozornost korisnika na sebe? Zašto bi netko čitao baš tvoju knjigu, slušao tvoju glazbu ili se divio baš tvojoj fotografiji?

O koncept stvaranja po principu „uradi sam“ govorit će mladi redatelj, izdavač, putopisac i publicist Matej Perkov. Tijekom predavanja koristit će se primjeri uspješnih projekata proizašlih iz udruge nove urbane kulture „Come2music“ iz Zagreba.

više