Projekcije anime filmova vol. 3

Redline, Plastic Nee-san & Kotonoha no Niwa

Nakon ljetne pauze, nastavljamo s projekcijama japanskih animiranih filmova i ovaj puta donosimo Redline (2009., 102 min), Plastic Nee-san (2011., 28 min) i Kotonoha no Niwa (2013., 46 min). Po završetku projekcije organiziramo druženje i raspravu o prikazanom.

Filmovi se prikazuju s engleskim titlovima. Projekcije anime filmova organizira grupa anime entuzijasta s foruma Crotaku.

Redline je dugogodišnji projekt studia Madhouse, znanstvenofantastični akcijski film o najvećoj utrci u Svemiru istoimenog naziva. Poznat po tome da je nastao kao odgovor na sve veće korištenje računalne animacije u animiranim filmovima, Redline je u potpunosti crtan rukom, i premda njegova jednostavna priča možda neće impresionirati, vizuali u filmu su pravi eye candy.

Plastic Nee-san serija je kratkih komičnih skečeva o trima curama u školskom klubu za maketarstvo. Šašavi i bedasti humor u ovom animeu poslužiti će kao predah između druga dva naslova koje prikazujemo.

Kotonoha no Niwa priča je o mladiću i ženi koji se slučajno sretnu u japanskom vrtu, te se nastave nalaziti i upoznavati jedno drugo, ali samo za vrijeme kišnih dana. No kišna sezona uskoro prestaje… Kratki film Makotoa Shinkaija, najnoviji je uradak poznatog autora romantičnih drama.

više