Projekcije anime filmova vol. 6

Do You Remember Love?, Kakurenbo & One Off

Ovaj puta nakon samo tjedan dana imamo novu projekciju, te donosimo Macross: Do You Remember Love? (1984., 115min), Kakurenbo (2004., 25min) i One Off (2012., 4x15min). Po završetku projekcije organiziramo druženje i raspravu o prikazanom. Filmovi se prikazuju s engleskim titlovima. Projekcije anime filmova organizira grupa anime entuzijasta s foruma Crotaku.

Macross: Do You Remember Love? filmska je adaptacija poznatog mecha serijala, napravljena u zlatnom dobu japanske ručno crtane animacije. U 2009. godini, ljudska vrsta je usred svemirskog rata sa dvije rase vanzemaljaca. Nakon hipersvemirskog skoka koji ju je odbacio na kraj Sunčevog sustava, svemirska tvrđava Macross vraća se natrag na Zemlju. Tijekom bitke sa vanzemaljcima, pilot Hikaru upoznaje pjevačicu Minmay, koja će postati ključna karika u ishodu rata.

Kakurenbo je kratka horror priča o igri skrivača “Otokoyo” koju djeca igraju u ruševinama starog grada. No svaki puta kada zaigraju Otokoyo, djeca tajnovito nestanu među zgradama. Priča počinje kada dječak uđe u svijet Otokoya kako bi pronašao svoju nestalu sestru.

One Off prati Haruno i njezine prijateljice Anri i Sayo koje uživaju vozeći se kroz planinu i prirodu skuterima do škole i natrag. Rie je jedina koja još nema dozvolu za motor, pa koristi bicikl. Dok se Haruno vozi i uživa u krajoliku uz planinu, njeni roditelji zaposle živahnu putujuću motoristkinju Cynthiu B. Rogers. Haruno koja nikad nije bila izvan svog rodnog mjesta biva inspirirana njenim pričama te odlučuje da će i ona jednog dana otići na put motorom.

više