Projekcije anime filmova vol. 5

Sennen Joyuu, Neo Tokyo & Senyuu 2

Nakon malo dužeg razmaka nego obično, na novoj anime projekciji donosimo vam Sennen Joyuu (2001., 87min), Neo Tokyo (1989., 3x16min) i Senyuu 2 (2013., 13x5min). Po završetku projekcije organiziramo druženje i raspravu o prikazanom. Filmovi se prikazuju s engleskim titlovima. Projekcije anime filmova organizira grupa anime entuzijasta s foruma Crotaku.

Sennen Joyuu djelo je cijenjenog autora Satoshi Kona, vjerojatno najpoznatijeg po filmu Paprika koji je inspirirao i američki blockbuster Inception. Kada Studio Gin’ei zaposli redatelja Gen’ya Tachibanu da snimi dokumentarac u povodu sedamdesete obljetnice osnutka, on otputuje do osamljene planinske kolibe kako bi intervjuirao idola svoje mladosti, zagonetnu Chiyoko Fujiwaru, koja je bila glavna glumica studija od tridesetih do šezdesetih. Dok se Chiyoko prisjeća svog života, Tachibana i njegov kamerman odjednom se nađu na bogatom i očaravajućem putovanju kroz vrijeme. Chiyokoini filmovi i osobna sjećanja isprepliću se sa sadašnjim događajima i nadilaze granice stvarnosti.

Neo Tokyo je omnibus od tri nepovezana kratka filma fantastične tematike napravljena od strane nekih od najvećih imena anime industrije. Prvi dio, Labyrinth Labyrinthos je o djevojčici koja prati svoju mačku kroz ogledalo u misteriozni labirint. Drugi dio, Running Man, je SF priča o vozaču utrka sa psihičkim moćima. Treći dio, The Order to Stop Construction, prati uredskog potrčka poslanog da zaustavi rad potpuno automatiziranog gradilišta njegove tvrtke.

više