Biti drugačiji – identiteti, predrasude i nasilje

Fade Inova radionica Zalaganje za Drugost

Fade In poziva sve starije od 18 godina da se prijave na edukativni program iz osnova socijalno angažiranog dokumentarnog filma i videa Biti drugačiji – identiteti, predrasude i nasilje, koji će se održati u razdoblju od 9. prosinca 2013. do 31. ožujka 2014. u Zagrebu. Fokus edukativnog programa teme su identiteta, predrasuda, diskriminacije i nasilja.

Kroz radionice (predavanja, vježbe, igre, gledanje dokumentarnih filmova i reportaža) polaznici će se baviti temama identiteta, predrasuda, diskriminacije i nasilja, upoznati se s osnovama produkcije audiovizualnog djela (osnove medija, pristup temi, osnove snimanja i montaže, principi produkcije) te će zajedno s mentorima izraditi nekoliko kratkih audiovizualnih formi (filmova i/ili reportaža).

Cilj programa je polaznike motivirati da kritički promatraju svoju društvenu okolinu, preispitaju vlastite stavove i potencijalne predrasude te im omogućiti da usvoje ili prodube znanje o problemima predrasuda, diskriminacije i nasilja te ga potom predstave široj javnosti putem jezika video medija u svrhu promicanja tolerancije i poštivanja različitosti.

Radionice će se u prosincu i siječnju održavati ponedjeljkom i srijedom od 18 do 21 sat u prostorima Fade In-a i MaMe. Nakon radionica održat će se grupna produkcija video radova, u terminima prema naknadnom dogovoru s polaznicima.

Edukativni program prima do 16 polaznika, a sudjelovanje je besplatno. Prijava treba sadržavati kontakt podatke (ime i prezime, datum rođenja, adresu, broj telefona, e-mail adresu) te motivacijsko pismo veličine 1-2 kartice teksta s obrazloženjem interesa za sudjelovanje u programu, s opisom dosadašnjeg iskustva

Prijave se primaju do petka, 6. prosinca na e-mail, a svi prijavljeni će o rezultatima selekcije biti obaviješteni 7. prosinca.

više