Autonomna ženska kuća Zagreb u partnerstvu s produkcijskom kućom Kinorama organizira javnu diskusiju

ISTINA JE. Zašto šutite o tome?

Na diskusiji ISTINA JE. Zašto šutite o tome? želi se ukazati na realno stanje stvari, na nužnost institucionalne podrške ženama i djeci koje su preživjele nasilje. Kao centralno pitanje izdvaja se što društvo može učiniti u prepoznavanju i rješavanju problema na razini pojedinca/ki.

U raspravi će sudjelovati: Lukas Nola, redatelj filma Šuti, Tihana Lazović, glumica iz filma, Lj.M., žena koja je preživjela nasilje i koja će govoriti o svojim iskustvima te Neva Tölle, aktivistica Autonomne ženske kuće Zagreb.

Spomenuti film progovara o problemu partnerskog nasilja nad ženama i djecom, a snimljen je prema motivima istinite priče. S obzirom na veliki društveni problem, Autonomna ženska kuća Zagreb u partnerskoj suradnji s produkcijskom kućom Kinorama pokrenula je zajedničku kampanju kojom se želi senzibilizirati javnost i potaknuti raspravu na ovu temu.

Svojim dolaskom i sudjelovanjem svi mogu podržati ovu diskusiju te iskazati svoju podršku borbi protiv nasilja nad ženama i djecom povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama 25 studenog.

više