JavaScript Meetup

Za prvo u nizu druženja uz JavaScript odlučili smo se za temu koja se nikako nije uklapala u meetupe drugih user grupa koje su često featureale JavaScript na UI nivou.

Za otvaranje će se pobrinuti voditelji ove grupe, Mihael Konjević i Tomislav Capan, obojica JS developeri i konzultanti koji remotely rade s klijentima diljem svijeta. Prvi dio druženja ćemo potrošiti na međusobno kratko upoznavanje – najviše nas interesira zašto ste se vi odlučili uključiti u naše meetupove i dobiti osjećaj koliko nam je duboko zajednica koju stvaramo zagrizla u JavaScript svijet.

U drugom dijelu druženja, krenut ćemo sa serverom i popričati o Node.js platformi i kako napraviti prve korake na serveru s JavaScriptom. Ideja je proći instalaciju i konfiguraciju Node.js-a i NPM package managera, popričati o Express.js-u kao danas de-facto standardnom frameworku za serverski JS, i u konačnici zajednički napraviti napraviti ‘Hello World’. Opcija je da to može ispasti i mala hands-on radionica, ako bude interesa – ideja je da na vlastitom laptopu možete pratiti postupak i na kraju imati funkcionalnu okolinu za daljnje istraživanje (bring your own Linux, može i virtualizirani).

Ovisno koliko se zadržimo na prethodnim temama, možda se dotaknemo još nekih pomoćnih alata, u suprotnom ćemo tome posvetiti neki od sljedećih meetupova.

Raspored:
17:45 – Okupljanje
18:00 – Uvod u rad grupe i upoznavanje
18:25 – Node.js
.. : .. – druženje

više