Projekcija anime filmova vol. 7

Momo e no Tegami, Fireball, Fireball Charming& Tegami Bachi: Hikari to Ao no Gensou Yawa

Na sedmoj po redu anime projekciji donosimo vam Momo e no Tegami (2011., 120 min), Fireball (2008., 13×1,5 min) i Fireball Charming (2011., 13×2 min) te Tegami Bachi: Hikari to Ao no Gensou Yawa (2008., 27 min). Po završetku projekcije organiziramo druženje i raspravu o prikazanom.

Filmovi se prikazuju s engleskim titlovima. Projekcije anime filmova organizira grupa anime entuzijasta s foruma Crotaku.

Momo e no Tegami priča je o curi koja je odrasla u velikom gradu, no nakon smrti svog oca mora se preseliti sa svojom majkom u staru obiteljsku kuću na udaljenom otoku, gdje je naspram modernog grada vrijeme naizgled stalo. Momo nije sretna u svom novom domu, no najviše ju od svega muči nedovršeno pismo njenog oca, u kojem piše samo „Draga Momo…“ No jednog dana, istražujući tavan svoje nove kuće, Momo nađe staru, pohabanu knjigu. I tada se oko nje počnu događati neobične stvari… Ova drama veterana anime produkcije Hiroyukija Okiure trenutno je nominirana za nagradu Oscar.

Fireball i Fireball Charming serija su kratkih komičnih skečeva o robotskoj grofici Drossel von Flügel i njenom slugi Gedächtnisu. Serija nema konkretnu radnju, iako se kroz dijalog nazire pozadnina svijeta u kojem likovi žive, no on se ipak prvenstveno bazira na igrama riječi te referencama na filmove i japansku kulturu. Anime je u potpunosti crtan računalom, a zanimljivo je što ga nije napravio izvorno japanski studio, već tamošnji ogranak Disneya.

Tegami Bachi: Hikari to Ao no Gensou Yawa prati dječaka Laga Seeinga koji radi kao dostavljač u zemlji Amber Ground, mjestu stalne noći koje osvjetljava samo umjetno sunce. Zajedno sa svojim Dingom, Niche te njenim “ljubimcem” Steakom on odlazi na misiju dostave povjerenog mu paketa. Ova samostalna epizoda zapravo je zamišljena kao promocija i uvod u kasnije napravljenu Tegami Bachi seriju, koja je u međuvremenu doživjela dvije sezone.

više