qSPORT prikazuje:

Dokumentarni film “Right2Love”

Španjolska udruga FLG (Families Lesbianes i Gais) je nakon uspjeha svog dokumentarnog filma Homo Baby Boom, koji prikazuje život šest španjolskih LGBT obitelji, krenula u novi projekt – snimili su film Right2Love.

Dokumentarni film Right2Love bavi se razlikama u pravnim sustavima zemalja članica EU što se tiče prava LGBT osoba. U filmu o svojim iskustvima govori po jedna LGBT obitelj iz Francuske, Švicarske, Nizozemske, Italije i Grčke te dvije obitelji iz Španjolske, od kojih je jedna iz Katalonije.

LGBT roditelji govore o problemima i situacijama koje su trebali riješiti da bi mogli imati djecu te o tome kako provode dane u krugu svojih LGBT obitelji. Iskustva LGBT roditelja se poprilično razlikuju ovisno o državi u kojoj LGBT obitelj živi. Autori su također za sudjelovanje u filmu pokušali naći LGBT obitelji iz Poljske i Bugarske, ali u tome nisu uspjeli, budući da su LGBT roditelji u tim zemljama u pravilu su odbijali sudjelovati u projektu iz straha od mogućih negativnih posljedica koje bi im donijelo pojavljivanje u filmu.

više