Anime projekcija vol. 9 – Božićno izdanje

Tokyo Godfathers, Itsudatte My Santa! & Tokyo Marble Chocolate

Na devetoj anime projekciji- ovaj puta u Božićnom duhu- donosimo vam Tokyo Godfathers (2003., 92min), ItsudatteMy Santa (2005, 2x30min) i Tokyo Marble Chocolate (2007., 2x26min). Po završetku projekcije organiziramo druženje i raspravu o prikazanom. Filmovi se ovaj puta prikazuju na japanskom ali sa hrvatskim titlovima, zahvaljujući anime fansub grupi Tanuki subs.

Tokyo Godfathers film je poznatog redatelja i vizionara Satoshi Kona čija radnja prati troje beskućnika- curu koja je pobjegla od kuće, transvestita i alkoholičara- koji na Badnju večer nađu napušteno novorođenče kopajući po smeću. Koristeći tragove koje su našli uz bebu, oni se rastrče po Tokiju kako bi pronašli njene roditelje, suočavajući se putem s podsjetnicima na njihove živote koje su umalo napustili.

Itsudatte My Santa! dvodijelni je anime rađen po istoimenoj kratkoj mangi Kena Akamatsua, autora najpoznatijeg po manga serijalima Love Hina i Negima, od kojih potonji već duže vrijeme ima i svoje hrvatsko izdanje. Ovaj serijal također je u njegovom uobičajenom stilu lagano šašave romantične ecchi komedije- radnja prati Mai- koja trenira da postane budući Santa- Djed božićnjak- te se ona na Badnju večer ukaže pred nesretnim dječakom koji se zove Santa i obeća mu da će ga usrećiti na jednu noć.

Tokyo Marble Chocolate također je dvodijelna adaptacija kratke mange, a prati par, Yuudaija i Chizuru koji provode svoj prvi Božić zajedno. No, nakon što Yuudaijev poklon za Chizuru pobjegne, ona krene u potjeru za njih te dvoje bivaju razdvojeni. Trčeći razdvojeni po ulicama Tokija, oboje razmišljaju o svojoj vezi- te nam anime prikazuje njihovu ljubavnu priču iz dvije različite perspektive.

više