Robot Carnival, Kyou no Asuka & Norageki

Anime projekcija vol. 11

Na jedanaestoj anime projekciji donosimo Robot Carnival (1987., 9x10min), Kyou no Asuka Show (2012., 20x3min) i Norageki! (2011., 24min). Po završetku projekcije organiziramo druženje i raspravu o prikazanom. Svi filmovi prikazuju se s japanskim audiom. Robot Carnival biti će prikazan s hrvatskim titlovima zahvaljujući grupi Tanuki Subs. Ostali filmovi biti će prikazani s engleskim titlovima.

Robot Carnival omnibus je od devet nepovezanih, kratkih filmova od kojih je svaki režirao drugi poznati japanski redatelj animiranih filmova. Ombnibus nema nikakvu centralnu radnju, no svi filmovi povezani su temom robotike, ljudske interakcije s robotima te posljedicama stvaranja umjetnog života, viđenih iz devet veoma različitih perspektiva.

Kyou no Asuka Show serijal je kratkih skečeva o Asuki, curi koja nehotice i ne pazeći, radi stvari koje se čine sugestivne muškarcima oko nje. Svaka epizoda serije donosi novi dan i novu neugodnu situaciju, iz kojih Asuka sa svojim nevinim i prostodušnim razmišljanjem s lakoćom izlazi.

Norageki! je priča o grupi zatvorenika u izoliranom zatvoru. Ugodan mladi čovjek, zgodna žena, bivši vojnik, mlada hakerica, zagonetni starac i mačka zarobljeni su zajedno. Jednog dana, oslobode se nakon nestanka struje. Iz nekog razloga, svi čuvari su netragom nestali, no zatvorenici ne mogu pronaći izlaz. Odjednom, izuzetan događaj se odvije kao odgovor na starčevo čudno ponašanje.

više