Ai Monogatari, Mimi no Sumaseba & Kick-Heart

Anime projekcija vol. 12 – Valentinovo specijal

Dvanaesta anime projekcija u duhu je Valentinova, pa smo pripremili nekoliko animea romantične tematike: Ai Monogatari (1993., 92 min.), Mimi no Sumaseba (1995., 111min.) i Kick-Heart (2013., 12 min.). Po završetku projekcije organiziramo druženje i raspravu o prikazanom. Svi filmovi biti će prikazani s japanskim audiom i engleskim titlovima.

Ai Monogatari omnibus je od devet priča od kojih svaka traje otprilike deset minuta. Priče su nepovezane radnjom i razlikuju se u vizualima, a na svakoj je radio drugi redatelj, no sve su zajedno povezane temom ljubavi.

Mimi wo Sumaseba film je općepoznatog studija Ghibli, redatelja Yoshifumija Kondoua, dok je scenarij pisao sveprisutni Hayao Miyazaki. Kondou je svojevremeno smatran jednim od najboljih autora studija Ghibli, a nakon njegove preuranjene smrti u četrdesetsedmoj godini zbog premorenosti radom, i Miyazaki je odlučio početi raditi puno sporijim tempom.

Radnja prati Shizuku, curu koja posuđujući knjige u knjižnici primjeti da je sve knjige koje ona čita prije nje posudila ista osoba. Nekoliko dana kasnije, ona upoznaje dječaka Seijia s kojim se ubrzo posvađa… No je li možda on taj koji čita iste knjige kao i ona? Vidjevši kako on, za razliku od nje, ima zacrtan cilj u životu, ona odluči početi pisati priču…

Kick-Heart je kratka romantična komedija studijaProduction I.G., trenutno najpoznatijeg po akcijskom serijalu Shingeki no Kyojin. Priča prati Romea, uspješnog profesionalnog hrvača, i Juliju, opaticu koja živi tajni dvostruki život kao profesionalna hrvačica. Romeova tajna je da uživa kada ga istuku u ringu, dok se Julija osjeća živo samo kada se bori u ringu. Kada se njih dvoje sretnu u borbi, iskre polete. Hoće li Julija moći otkriti svoj pravi identitet onom koga voli? Hoće li Romeo moći podijeliti svoju tajnu sa svijetom?

više