"Pokémon: The Origin", "Cencoroll" & Trava

Anime projekcija Vol. 13

Na trinaestoj anime projekciji donosimo Pokémon: The Origin (2013., 4x27min), Cencoroll (2009., 26min) i Trava (2002., 4x13min). Po završetku projekcije organiziramo druženje i raspravu o prikazanom. Svi filmovi biti će prikazani s japanskim audiom i engleskim titlovima.

Pokémon: The Origin, napravljen po planetarno popularnoj Nintendovoj franšizi, prvi je Pokémon anime serijal koji ne prati svima poznatog Asha, Misty i Brocka, glavne likove animea koji se svojedobno prikazivao i na našim televizijskim kanalima, već za glavnog lika uzima Reda, koji je do sada prvenstveno bio u ulozi glavnog lika Pokémon videoigara, te ovaj kratki serijal prikazuje dio njegove priče.

Cencoroll – Kada se gigantsko, vanzemaljsko čudoviše pojavi nad vizurom japanskog grada, japanska samoobrana okruži ga tenkovima a javnost je u panici. Nitko ne zna što je ono ni odakle je došlo, ali Yuki, hrabra i znatiželjna cura ima tajnu koja bi mogla biti koristan trag. Njen prijatelj Tetsu potajno se brine za čudno biće po imenu Cenco, koje će uskoro pokazati da ima zapanjujuće, pa i nevjerojatne sposobnosti. Pojavljuje se još jedan dječak, stranac s tajnovitom vezom sa čudovištem koje napada grad, te njegov nepoželjni interes za Tetsuovog ljubimca zapali iskru bitke koja slijedi.

Trava davni je prethodnik filma kojeg smo gledali na jednoj od prošlih projekcija, Redline. Likovi koji se kasnije pojavljuju u Redlineu, pilot Trava te njegov mehaničar Shinkai u ovom kratkom serijalu rade na upisivanju neoznačenih planeta u karte, te na jednom od njih pronađu Mikuru, curu bez sjećanja. No, njih troje uskoro će otkriti da planet nije onakav kakvim se čini…

više