Radionica Artúra van Balena

Angažirano stvaralaštvo

Kao umjetnici i aktivisti, kombiniramo umjetničku imaginaciju i intervencionizam direktne akcije kako bi istražili nove instrumente kreativnog otpora. Jedan od takvih instrumenata su objekti na napuhavanje (inflatables) kao multifunkcijski rekviziti za prosvjede i aktivizam. Objekti na napuhavanje nosioci su poruka prosvjeda u medijima, DIY etike, radikalnih stavova presvučenih šarenim humorom.

Radionica “Angažiranog stvaralaštva” započet će s dvosatnom prezentacijom Željka Blaćea i Artúra van Balena te diskusijom o plodnim preklapanjima umjetnosti, aktivizma i objekata na napuhavanje kao instrumenata za prosvjede i aktivizam. Nakon prezentacije slijedi dvo i pol dnevna radionica fokusirana na konstrukciju objekata na napuhavanje koji se mogu koristiti za queer intervencije.

Radionica će se baviti tehničkim aspektom izrade objekata na napuhavanje. Osmišljene kao low-tech i malog budžeta, tehnike koje će biti predstavljene idealne su za repliciranje i izradu budućih objekata na napuhavanje. Treći dio radionice bavit će se intervencijama u javnom prostoru te načinima kako koristiti objekte ne napuhavanje kao instrumente za kreativne spektakle za masovne medije. Radionica se održava na engleskom i hrvatskom jeziku.

Radionica je dio projekta “Angažirano stvaralaštvo” koji organiziraju ULUPUH i UMAS, a uz podršku udruga qSPORT, Multimedijalnog instituta i Zelene Akcija, te potporu Ministarstva kulture.

RASPORED @ MaMa

__// Predstavljanje “Art-Activism and Inflatables for Action”
26.03., srijeda @ 19:00

__// Radionica “Pop Up Rainbow”
28.03. petak @ 19:00 – 22:00
29.03. subota @ 12:00 – 18:00
30.03. nedjelja @ 12:00 – 18:00
31.03. ponedjeljak … improvizacija po potrebi

više