Legende se vraćaju!

Kontakt der Jünglinge @ Zagreb

Zajednički sa Kulturom promjene SC-a i Izlogom suvremenog zvuka organiziramo povratnički koncert
Kontakt der Jünglinge!

 
Kontakt der Jünglinge su nešto ne baš tako često u glazbi i ne baš tako često kod namrgođenih germanskih plemena s onu stranu Alpa … oni su duhoviti. Muzički understatement, te britki poantirani humor resi pristup ove dvojice odraslih mladaca koji svojom dugogodišnjom suradnjom iskazuju počast vrloj tradiciji (kako njemačke, tako i elektronske) glazbe, istododno je uzimajući u đir. Ah, Stockhausen!

 
Kontakt der Jünglinge su Asmus Tietchens i Thomas Köner. Obojica neizostavna imena u razvoju elektronske glazbe u posljednja tri desetljeća. Neki bi rekli, legende. Nakon šest godina, i svog zadnjeg nastupa u &TD-u, u Zagreb se vraćaju netom što su objavili novi zajednički album, Makrophonie 1.

* ulaz na koncert je slobodan!

 
Asmus Tietchens je, prema vlastitim riječima, sam svoj Tonmeister: bez studijâ, bez akademske naobrazbe i bez stipendija … isključivo autodidaktički learning-by-doing. Od polovice 1970-ih do danas autor nebrojenih albuma. Također i višedesetljetna predavačka aktivnost na fakultetima u Hamburgu, u području sound-dizajna.

 

Thomas Köner je od 1990-ih naovamo svojim prepoznatljivim tamnim zvukom bitno obilježio elektroniku, i nesumnjivi je heroj u žanru. Dobitnik je velikog broja prestižnih nagrada za svoja audio- i video-djela. Sretni smo da je u posljednjem desetljeću u različitim prilikama Thomas bio čest gost u Zagrebu, te smo tako njegove projekte mogli pratiti in statu nascendi.

 

Koncert Kontakt der Jünglinge dio je suradničkog projekta “Prošireni estetički odgoj” kojeg zajednički provode: kuda.org (RS), Berliner Gazette (DE), Kontrapunkt (MK) Mute i Multimedijalni institut (HR).

više