Okrugli stol "Planiranje obitelji"

Proslava Međunarodnog dana obiteljske jednakosti u Zagrebu

Međunarodni dan obiteljske jednakosti (IFED) slavi se u svijetu po treći puta tijekom prvog vikenda u svibnju. Inicijativu za obilježavanje Međunarodnog dana obiteljske jednakosti pokrenula je Mreža europskih LGBTQ obiteljskih udruga (NELFA) kako bi podigla društvenu svijest o potrebi za ostvarivanjem jednakosti svih obitelji i za stvaranjem pravnog okvira gdje će LGBTQ obitelji, kojih je sve više u svijetu, imati jednaku pravnu zaštitu i jednaka prava kao heteroseksualne.

Ove godine se proslavi Međunarodnog dana obiteljske jednakosti po prvi put pridružuje Hrvatska i to u organizaciji Duginih obitelji. Po uzoru na slične organizacije u svijetu, Dugine obitelji okupljaju LGBTQ parove i pojedince koji već imaju djecu ili bi željeli imati djecu, ali i sve LGBTQ osobe koji bi se željeli informirati o izazovima i lijepim stranama planiranja LGBTQ obitelji.

Dugine obitelji pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže u subotu, 3. svibnja u 19h na okruglom stolu “Planiranje obitelji” u MaMi.

Sljedećeg dana, u nedjelju, 4. svibnja u 14h, organizirat će se piknik na Tuškancu, na livadi između Dubravkinog puta i Akademije likovnih umjetnosti”. U slučaju lošeg vremena u nedjelju, umjesto piknika održat će se brunch i druženje u MaMi, također s početkom u 14h.

Dođite u subotu i nedjelju na druženje s ostalim LGBTQ obiteljima i budućim LGBTQ roditeljima. Ako možete, ponesite nešto na piknik/brunch.

Ulaz na sve događaje slobodan, no za potvrdu dolaska organizatori mole da pošaljete e-mail na: branimir.lukic@gmail.com.at

više