Tekkon Kinkreet & Tailenders

Anime projekcija vol. 18

Na osamnaestoj anime projekciji donosimo Tekkon Kinkreet (2006., 111min.) i Tailenders (2009., 27min.) Po završetku projekcije organiziramo druženje i raspravu o prikazanom. Svi filmovi biti će prikazani s japanskim audiom i engleskim titlovima.

Tekkon Kinkreet – Kuro i Shiro su 2 siročeta koji lutaju ulicama Treasure Towna, obračunavajući se sa svakim nasilnikom i yakuzom koji im se nađu na putu. Kada se misteriozni strani ulagači pojave s namjerom da sruše Treasure Town i na njegovom mjestu sagrade zabavni park, Kuro i Shiro se suoče s najtežim protivnicima do sada. Destruktivni Kuro sada mora spasiti grad, dok blagi Shiro mora spasiti Kuroa od njegove mračne prirode.

Ovaj film jedno je od najvećih postignuća Studia 4°C, poznatog po neobičnoj animaciji i često psihodeličnim filmovima (Mind Game). Također zanimljiva činjenica jest da redatelj ovog filma nije japanac kao što se inače podrazumijeva za anime, već Michael Arias, amerikanac koji je radom na ovom animeu postao prvi strani redatelj nekog visokobudžetnog anime filma.

Tailenders – Shiro Tomoe, izuzetan vozač automobila s veoma obećavajućom karijerom, doživi preokret kada ga ozbiljna nesreća dovede u životnu opasnost. Čudesno je spašen kada nepoznata djevojka zamjeni njegovo srce s motorom automobila; no zbog tog razloga, on više ne može sudjelovati u običnim trkama, jer ga trkaći propisi sada vide kao običan mehanički dio automobila. Samo na dalekom, kolonijalnom planetu, zajedno sa hrpom drugih karizmatičnih trkača koji su zbog raznih razloga izbačeni iz običnih utrka, će on ponovno dobiti priliku da se utrkuje za svoj ponos i nagradu utrke.

više