Anime projekcija vol. 19

I to ima anime?

Na devetnaestoj, tematskoj anime projekciji, prikazivati ćemo anime obrade poznatih franšiza sa Zapada: Starship Troopers: Invasion (2012., 89min.) i Highlander: Vengeance (2007., 86min.). Po završetku projekcije organiziramo druženje i raspravu o prikazanom. Svi filmovi biti će prikazani s japanskim audiom i engleskim titlovima.

Starship Troopers: Invasion najnovija je adaptacija vojne SF novele Roberta A. Heinleina, Starship Tropers, poznatije po istoimenom filmu iz 1997. godine. Udaljena postaja Federacije napadnuta je od strane buba. Tim na brzom napadačkom brodu Alesia dobije zadatak pomoći svemirskoj krstarici John A. Warden usidrenoj u utvrdi Casey pri evakuaciji kako bi odveli preživjele i vojne informacije sigurno na Zemlju. Carl Jenkins, sada šef Ministarstva Nadnaravnog Ratovanja, odvede krstaricu na tajnu misiju prije susreta s Alesiom te nestane u nebuli. Sada, iskusn vojnici moraju otići na spasilačku misiju koja bi mogla dovesti do puno ozbiljnijih posljedica nego li su ikad mogli zamisliti…

Zanimljivo, ovo nije prva anime adaptacija te novele; dapače, prva anime adaptacija, serija od 6 epizoda, Uchuu no Senshi, napravljena je još 1988., dakle dosta prije američkog filma.

Highlander: Vengeance je samostalni animirani nastavak u Highlander franšizi, koja je započela filmom Highlander 1986. godine te se otad nastavila u 5 filmova, 2 igrane i 2 animirane serije, 10 novela i 17 svezaka stripa, te je trenutno u produkciji američki reboot serijala. U animeu, Collin MacLeod, besmrtni škotski brđanin (highlander) putuje sa duhom Amerganom u potazi za besmrtnim despotom Marcusom Octaviusom, koji je ubio Collinovu ljubav na keltskim ravnicama prije nekoliko stoljeća. Nekad poznati grad New York sada je pod vodom, sa samo jednom dominirajućom tvrđavom iznad razine mora, tvrđavom Marcusa Octaviusa. MacLeod se nalazi u nedoumici između spašavanja preživjelih iz New Yorka i gonjenja svog neprijatelja.

više