Tradicionalno okupljanje obitelji i ove godine u programu Pride weeka!

Mame u MaMi

Mi, lezbe i pederi, trans i bipsići, queer ili ne queer, volimo i poštujemo svoje obitelji. Želimo biti bliski sa članovima i članicama svoje obitelji, želimo slobodno pričati o svojim usponima, padovima, prijateljima, prijateljicama, partnerima te partnericama. Želimo roditelje koji nas bezuvjetno vole, roditelje koji su uz nas kada nam je teško i kada možda nitko drugi nije.

Na putu ka ostvarivanju takvog iskrenog i toplog obiteljskog odnosa mnogi roditelji se suoče sa procesom prihvaćanja svoga djeteta koje je najčešće teško za obje strane. Od roditelja ono zahtjeva mnogo energije, promišljanja i razbijanja postojećih predrasuda te strahova, a s druge strane od djeteta ono zahtjeva iskrenost, razumijevanje i strpljenje. Iznad svega obje strane oboružane su ljubavi i hrabrosti iz koje je i proizašla ideja za „Mame u MaMi“.

Mame u MaMi su otvorena diskusijska grupa roditelja i djece koji se okupljaju kako bi razmijenili/e svoja iskustva te pokušali/e razumjeti razmišljanja i osjećaje „druge“ strane. Razgovor je moderiran te otvoren za pitanja kao i za sve one koji/e žele poslušati i podijeliti ovakva iskustva.

Ova diskusijska grupa zatvorena je za medije.

Program:
18:00 predstavljanje rezultata istraživanja – „Prihvaćanje djeteta kao lezbijske ili geja“
19:00 moderirana diskusija s roditeljima

više