LoGH: My Conquest is the Sea of Stars & Brave Story

Anime projekcija vol.21

Na novoj anime projekciji donosimo LoGH: My Conquest is the Sea of Stars (1988., 59min.) te Brave Story (2006., 112min.). Svi animei biti će prikazani na japanskom jeziku s engleskim titlovima. Nakon projekcije organiziramo druženje i raspravu o prikazanom.

LoGH: My Conquest is the Sea of Stars film je koji je napravljen kao uvod u poznati Legend of Galactic Heroes serijal od 110 epizoda za kojeg se često kaže da je jedna od najboljih i najkompleksnijih animiranih svemirskih opera, ako ne i jedna od najboljih svemirskih opera općenito. Iako je film izašao nešto nakon početka emitiranja samog serijala LoGH, svejedno ga se preporuča gledati prvog jer objašnjava neke stvari koje su kroz seriju tek natuknute. Film opisuje prvi susret između ambicioznog mladića Reinharda von Museala pod zastavom imperija, te pasivnog Yanga Wenilija koji služi korumpiranoj demokraciji, dvoje likova koji će kasnije postati junaci LoGH serijala.

Brave Story dječji je avanturistički film koji prati jedanaestogodišnjeg Watarua. Njegov otac otišao je od kuće, a majka mu leži u bolnici. Wataru odluči promijeniti sovju sudbinu putujući kroz vrata koja mu je pokazao njegov prijatelj Mitsuru. U zemlji magije i čudovišta, Wataru moram skupiti svu svoju hrabrost i krenuti na putovanje sa nekoliko prijatelja kako bi upoznao Božicu sudbine i promijenio svoju „pogrešnu sudbinu“.

više