Midori no Neko & Majokko Shimai no Yoyo to Nene

Anime projekcija vol. 22

Na posljednjoj projekciji prije ljetne pauze donosimo Majokko Shimai no Yoyo to Nene (2013., 100min.) i Midori no Neko (1983., 24min.). Svi filmovi biti će prikazani na japanskom jeziku, s engleskim titlovima. Uz projekciju organiziramo druženje i raspravu o pogledanom. Na ovoj projekciji ćemo, uz filmove, imati organizirane i anime karaoke; a moći će te se i ponovno šorati na Xboxu.

Majokko Shimai no Yoyo to Nene novi je animirani film nastao po mangi Noroi-ya Shimai koja izlazi od 2006. godine. Radi se o zabavnom avanturističkom filmu za sve uzraste. Radnja prati dvije sestre koje rade kao čarobnice koristeći magiju u fantasy svijetu. Jednog dana, veliko stablo se pojavi u šumi, i visoke zgrade koje izgledaju kao da su iz našeg svijeta vire zapetljane među njegovim granama. Sestre odu istražiti situaciju te završe u našem svijetu. Tamo nalete na dvoje djece koje prestraši njihova iznenadna pojava te pobjegnu kući, da bi otkrili kako su im se roditelji pretvorili u čudovišta…

Midori no Neko kratki je film poznatog Osamua Tezuke, kojeg često nazivaju ocem animea. Priča prati zelenu mačku i detektiva koji pokušava otkriti odakle je ona došla. Za mačku su svi mislili da donosi dobru sreću, no ipak, ona je donijela samo nesreću svima koji su joj se približili.

više