Hakerska antikonferencija

Ništa se neće dogoditi u Rijeci

Ništa se nije dogodilo u Sarajevu, Nišu i Moravicama (7 puta), Beogradu, Splitu, Zagrebu, Osijeku, Ohridu, Sofiji, a sad se po prvi puta ništa neće dogoditi u Rijeci, u Galeriji Drugo more u Filodrammatici. Hakeri, aktivisti, zagovornici slobodnog softvera svoje sljedeće “Ništa se neće dogoditi” okupljanje organiziraju u Galeriji Drugo more od 21. – 24. kolovoza 2014.

Programu tekuće “Ništa se neće dogoditi” konferencije prethodit će tri najavna predavanja Marcella Marsa iz Zagreba, Jana Gerbera i Sebastiana Luetgerta iz Berlina te piratkinje Spideralex iz Barcelone. Predavanja se održavaju u četvrtak, petak i subotu s početkom u 20 sati u Galeriji Drugo more u Filodrammatici, a teme su Javna knjižnica (Public Library – Memory of the World), korisnička sučelja velikih online arhiva (Open Media Library) i inicijativa Calafou, postkapitalistička samoodrživa eko-kolonija. U subotu ujutro počinje program NSND antikonferencije, a traje do nedjelje navečer.

Raspored

Četvrtak, 21.8. 20h
Marcell Mars: Public Library – Memory of the World @ Galerija Drugo more, Filodrammatica

Javna knjižnica projekt je hibridne medijske prirode čiji je cilj izgradnja decentralizirane, distribuirane, komunikacijske mrežne platforme za razmjenu znanja te produkciju znanja o prirodi i praksi razmjene znanja.

Petak, 22.8. 20h
Sebastian Luetgert & Jan Gerber: Korisnička sučelja velikih online arhiva @ Galerija Drugo more, Filodrammatica

Zajedno s Janom Gerberom Sebastian je razvio softver pan.do/ra, a na njegovim temeljima i distribuirani mrežni softver za razmjenu knjiga i knjiških kataloških podataka: Open media library. Sebastian je velike online arhive filmova, knjiga i tekstova, selektirao, kurirao, o njima pisao, artikulirao, organizirao konferencije, završio optužen na sudu, ali i pisao softverske alate koje arhive čine svima dostupnim, pretražive prema boji, broju montažnih rezova, riječima u titlovima, geolokacijama, glasnoći, saturaciji ili dužini trajanja.

Subota, 23.8. 20h
Spideralex: Inicijativa Calafou @ Galerija Drugo more, Filodrammatica

Calafou je postkapitalistička samoodrživa eko-kolonija blizu Barcelone u Španjolskoj.

Subota & nedjelja, 23.-24.8. 09-23h
#NSND konferencija – od subote ujutro do nedjelje navečer @ Galerija Drugo more, Filodrammatica

Više na nsnd.org

više