"Saint☆Onii-san" & "Hal"

Anime projekcija vol. 24

Na novoj anime projekciji donosimo vam Saint☆Onii-san (89 min., 2013.) te Hal (50 min., 2013.). Uz projekcije tu je i druženje te rasprava o prikazanom.

Saint☆Onii-san film je rađen po istoimenoj humorističnoj mangi, koja zamišlja kako bi izgledao život Isusa i Bude da žive kao cimeri u modernom Japanu. Film je sastavljen od skečeva koji prikazuju razne aspekte modernog života, poput odlaska u Disneyland, gužve u vlak, Božića, odlaska na javni bazen, karnevala i tako dalje.

Hal je znanstveno fantastična romanca o Kurumi, čije je srce slomljeno nakon što njen dečko iznenada pogine u zrakoplovnoj nesreći. Nespremna na gubitak voljenog Hala ona se povlači u sebe i živi isprazan život. Kurumi je odustala od svijeta, no brilijantni znanstvenik smislio je plan kako ju dobiti natrag. Spajajući naprednu tehnologiju sa binarnom verzijom ljudskiho osjećaja, stvoren je robotski surogat da popuni Halovo mjesto- te izmami Kurumi iz njene samoće. Nakon početkog otpora, slomljena Kurumi polako popušta pred svojim osjećajem čežnje, te prihvaća društvo robota. No, iako njihova veza postaje sve jača svakim danom, Kurumi i Hal uskoro će otkriti da ništa u njihovoj umjetnoj ljubavnoj priči nije kako se čini…

više