"Mardock Scramble: The First Compression" & "Tenshi no Tamago"

Anime projekcija vol. 26

Na ovotjednoj anime projekciji donosimo Mardock Scramble: The First Compression (70 min., 2010.) i Tenshi no Tamago (71 min., 1985.). Uz projekciju organiziramo druženej te raspravu o prikazanom.

Mardock Scramble: The First Compression prvi je dio Mardock trilogije. Rune Balot je siromašna tinejđerka prostitutka u Mardock gradu. Jednog dana, pokupi ju ambiciozni upravitelj kasina Shell te joj da sve što je mogla poželjeti. S lažnom prošlošću i lažnim životom koji joj je Shell poklonio, Balot se osjeća zahvalno, no svejedno ju muči znatiželja- zašto je on napravio sve to za nju, te stoga istraži njegovu prošlost pomoću računala. Ovo se pokaže kao pogreška koja će joj uvelike promijeniti život. Kada Shell sazna što je napravila, pokuša ju spaliti auto-bombom.

Zbog visoke stope kriminala u Mardocku, novi zakon zvan „Scramble 09“ dozvolio je policiji da poduzme ekstremne i inače protuzakonite mjere kako bi oživjeli svjedoke zločina. S tim na umu, policija dozvoli znanstveniku da vrati Balot s ruba smrti ponovno sastavljajući cijelo njeno tijelo od ojačanog sintetičkog vlakna. Kada se ona konačno probudi, njeno zbunjeno psihičko stanje uskoro se okrene prema osveti kada je Shell otkriven kao njen ubojica.

Tenshi no Tamago – u opustošenom, mračnom svijetu prepunom sjena, živi mala djevojčica koja po cijele dane skuplja vodu u staklenke i čuva veliko jaje koje svuda nosi. Tajanstveni čovjek uđe u njen život… Te oni raspravljaju o svijetu oko njih.

više