Poznata i nagrađivana francuska autorica početkom studenog dolazi u Zagreb

Gwenaëlle Aubry u Booksi i Medijateci

Početkom studenog u Zagreb, točnije u književni klub Booksa i Medijateku Francuskog instituta, dolazi poznata i nagrađivana francuska spisateljica i znanstvenica Gwenaëlle Aubry.

Gwenaëlle Aubry autorica je koja je stekla naklonost hrvatske i međunarodne čitateljske publike i kritike zahvaljujući hrabrom hvatanju u koštac s osjetljivim, intimnim i bolnim temama kojima pristupa otvoreno, snažno, autentično i s iznimnim osjećajem za mjeru.

Svoj je intelektualni i književni put Aubryjeva počela studijem na prestižnoj École normale supérieure i na Trinity College-u u Cambridgeu. Doktorirala je filozofiju, predavala na Sveučilištu Sorbonne, a trenutno radi u čuvenom CNRS-u (Centre national de la recherche scientifique), vodećem francuskom znanstvenom centru.

No javnosti je Aubryjeva poznatija kao spisateljica nego kao znanstvenica. Dobitnica je prestižne nagrade Femina za roman Nitko (Disput, 2011), a ove godine objavljen je i njezin roman Podjele (Disput, 2014).

Gwenaëlle Aubry u klubu Booksa gostovat će u četvrtak, 6.11. u 19 sati, a dan poslije, u petak, 7.11. autorica će održati predavanje u Medijateci Francuskog instituta. S Gwenaëlle Aubry u Booksi će razgovarati Miljenka Buljević. Razgovor će se odvijati na engleskom jeziku, bez prijevoda.

Neposredno prije i nakon ovih događanja knjige Nitko i Podjele bit će moguće kupiti po znatno sniženim cijenama.

Gostovanje Gwenaëlle Aubry organizirano je u sklopu projekta Kritika danas kojeg provode organizacije Kurziv (Kulturpunkt.hr), Multimedijalni institut (MaMa) i Kulturtreger (Booksa) a kojeg su financijski podržali Ministarstvo kulture RH, Grad Zagreb, Zaklada Kultura nova te Francuski institut u Zagrebu.

više