Explicit Music

Ben Frost

 

Gostovanje Bena Frosta na završnoj večeri Žedno uho festivala 2014. zasigurno je mnogim posjetiteljima predstavljalo jedno od najvećih pozitivnih otkrića u okvirima nove elektronike. Premda mu je novi album A U R O R A na svim vodećim glazbenim kritičarskim platformama zasluženo dobio visoke ocjene, tako briljantan i brutalan nastup nitko se nije usudio očekivati. U sat vremena koncerta uz hipnotičke treptaje stroboskop svijetla i mase dima, sam na pozornici, okružen elektronskim instrumentima – Ben Frost je publiku doslovno odveo u najveće dubine svemira i provozao po njemu dragim najskriveniji kutovima dalekih galaksija, niti jednog trenutka podilazeći, koristeći se klišeima moderne industrijske elektronske glazbe. Bio je to krajnje iskren nastup pun emocija kojima je Ben putem elektronskih glazbenih kompozicija ispričao publici fantastične putopise iz drugih galaksija.

 

Nakon gore opisanog iskustva MaMi i Žednom uhu nije preostalo ništa drugo nego organizirati mu prvi samostalni nastup u Hrvatskoj – 17. travanj 2015. godine Ben Frost u klubu Močvara.

 

 

linkovi

http://ethermachines.com/

https://soundcloud.com/benfrost

https://www.facebook.com/theghostofbenfrost

 

 

* ulaznice po cijeni od 65kn mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, Tratinjska 18 i Rockmarku, Berislavićeva 13. Na dan koncerta na ulazu će koštati 80kn.
više