O slobodi u informacijskom dobu

CITIZENFOUR, hrvatska premijera 19.04.2015.

 
Represija protiv američkog zviždača Edwarda Snowdena, kao i slučaji Chelsea Manning i Juliana Assangea, zorno je pokazala granice slobode (govora) u onome što se naziva informacijskim dobom.

 

Redateljica Laura Poitras je krajem 2014. predstavila svoj dokumentarac CITIZENFOUR – intimni portret Snowdena i njegovih akcija. Film je podigao mnogo prašine, a prije nekoliko dana ovjenčan je nagradom Oscar za najbolji dokumentarac.

 
CITIZENFOUR će hrvatskoj publici premijerno predstaviti Multimedijalni institut, Centar za mirovne studije i WHW – organizacije koje se intenzivno bave pitanjima slobode u informacijskom društvu, zviždačima i hakerima ili novim spojevima umjetnosti i aktivizma. S nekim od aktera filma i članova ekipe ove su organizacije inače surađivale.

 
Premijerno prikazivanje filma je 19. travnja [nedjelja] u zagrebačkom Kinu Europa, u suradnji s Restart labelom, hrvatskim distributerom filma CITIZENFOUR.

 
Hrvatska premijera filma CITIZENFOUR u Kinu Europa, bit će ujedno i službeno otvorenje Revije najboljih svjetskih dokumentaraca godine koja će biti prikazana u 30-tak kina u cijeloj Hrvatskoj, a osim spomenutog oskarovca, u programu su megauspješni filmovi U PODRUMU Ulricha Seidla i POGLED TIŠINE [The Look of Silence] Joshue Oppenheimera.

 
O popratnom programu i gostima ćemo vas informirati najskorije.

više