[:hr]Cruisamo...[:]

Cruising sa Srđanom Sandićem: Tena Štivičić

Srđan Sandić cruizat će kroz tekst i kontekst s našom, međunarodno priznatom umjetnicom Tenom Štivičić.

Tena Štivičić diplomirala je dramaturgiju na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti 2001., a 2004. magistirala je na londonskom Goldsmiths Collegeu, na odsjeku za dramsko pismo. Od tada živi i radi u Londonu i Zagrebu, a piše na hrvatskom i engleskom. Njezine se drame izvode u brojnim europskim zemljama, prevedene su na mnoge jezike i dobile mnoge nagrade, među kojima Europsku autorsku nagradu i Nagradu za inovativnost na Heidelberger Stückemarktu 2008.

Drama Three Winters, pisana na engleskom jeziku, izvedena je u National Theatre u Londonu krajem 2014. i osvojila nagradu Susan Smith Blackburn za 2015.

Drame Nemreš pobjeć od nedjelje, Dvije i Fragile! objavljene su u knjizi Dvije i druge (Profil 2008.). Objavila je dvije zbirke kolumni Odbrojavanje (2007.) i Vrag ne spava (2010.) u izdavačkoj kući Profil.

Drama Invisible (Nevidljivi), premijerno izvedena u Velikoj Britaniji 2011., trenutno je u pripremi kao igrani film. Sedam dana u Zagrebu i Krijesnice premijerno su izvedene u ZKM-u u Zagrebu.

više