JavaScript meetup / Lipanj

Liiipeeee cvaaa… Oh, wait. Not going down that road…

Dakle… Dok se vi pripremate poslati vaš talk na WebCamp Zagreb CFP (wink wink nudge nudge), mi smo vam pripremili još jedan meetup s dvije zanimljive teme.

1) Senko Rašić – AwwApp Case Study

AwwApp je web whiteboard nastao u radionici Dobrog Koda. Ovom prilikom, Senko će nam ispričati kako je do tog proizvoda došlo i kako se jedan tradicionalni Python shop snašao u razvoju full-stack realtime web aplikacije u JavaScriptu, s čim su se susreli, kako su to riješili, kome su to prodali i kad ćemo Senka vidjeti za volanom Tesle.

2) Matija Šmaljcelj – WinJS izlazi na globalnu pozornicu

Najbitnija novost u WinJS 3.0 je podrška za najpopularnije desktop i mobilne preglednike. Sva ljepota i elegancija WinJSa donedavno ograničena samo na Windows ekosustav, sada postaje dostupna posvuda, pa čak i u hibridnim aplikacijama izrađenim pomoću Apache Cordove. Predefinirane kontrole su bitno poboljšane i prilagođene različitim veličinama ekrana, a kad se tome još pribroji nova modularizacija koda za lakše održavanje i bolje performanse, stvarno nema isprike da vaša iduća web aplikacija ne koristi WinJS.

Standardno, nalazimo se na starom mjestu u uobičajenih 17:45, krećemo u 18:00, završavamo do 20h, i nastavljamo uz neobvezno druženje u Koldingu.

više