[:hr]Explicit Music @ Žedno uho[:]

Oren Ambarchi

 
Oren Ambarchi je australski kompozitor i multi-instrumentalist, te nesumnjivo korifej suvremene improvizirane glazbe. Ambarchijev gitarski zvuk The Wire će opisati kao alienovsku apstrakciju i kao laboratorij proširenog zvuka.

Brojni su surađivali s Orenom … John Zorn, Jim O’Rourke, Fennesz, Keiji Haino ili ekipa iz Sunn 0))).

Mi smo pak dugo čekali da Ambarchija konačno ugostimo u Zagrebu u sklopu Explicit musica, a na Žednom uhu ćete ga slušati u  solo-varijanti.

 

***

 
Večer otvara zagrebački Franz Kafka Ensemble. Ovaj instrumentalni bend nastao je okupljanjem nekoliko generacija glazbenika s zagrebačke nezavisne scene u kolektiv koji spaja različite utjecaje – od math/post rocka benda Peach Pit iz kojeg potječu bubnjar Bruno i gitarist Franc, preko avant jazz, world music i contemporary utjecaja koje su donijeli Prica (Cul De Sac, Haustor…) i Pavlica (Jinx, Kawasaki 3P, Cul De Sac, Haustor…), do osvježenja u vidu klasično obrazovanog trombonista Ivana Marincela (Antenat) i svestranog basista Roka Crnića. Članovi Franz Kafka Ensemble u većem su dijelu ujedno i članovi kultnog impro kolektiva Cul-De-Sac, s kojim FKE dijeli sklonost eksperimentu, premda je glazba FKE većinom komponirana i ne oslanja se toliko na kolektivnu improvizaciju pri izvedbi, već prije u procesu komponiranja u kojem sudjeluju svi članovi podjednako.

 
 

vrata 20:00h / FKE 21:00 / Ambarchi 22:30
upad 30kn
više