[:hr]Predavanje Erica Jarosinskog / @NeinQuarterly:[:]

Uvod u utopijsku negaciju

Petak trinaesti je savršen datum za izlaganje i razgovor sa samoprozvanim “propalim intelektualcem” koji stoji iza popularnog Twitter profila @NeinQuarterly, vodeće internetske zbirke utopijske negacije.

Eric Jarosinski je bivši profesor moderne njemačke književnosti, kulture i kritičke teorije. Nedavno je napustio akademski svijet da bi se posvetio uređivanju Nein.Quarterly, na kojem u formi aforizma piše o kulturi, filozofiji, umjetnosti, politici, očaju, ljubavi i drugim sablastima koje opsjedaju naše živote.

@NeinQuarterly je na Twitteru zadobio šaroliku globalnu publiku koja trenutno broji preko 100 000 čitatelja iz više od 125 zemalja. Redovito objavljuje i u njemačkom Die Zeitu i nizozemskom NRC
Handelsbladu.

Jarosinski i njegov rad pojavili su se u brojnim međunarodnim publikacijama, uključujući The New Yorker, The Paris Review, Frankfurter Allgemeine Zeitung, The Believer, The Chronicle of Higher Education, Der Spiegel, Neue Zürcher Zeitung, Wall Street Journal, Slate i The Irish Times.

Njegova prva knjiga, Nein. A Manifesto., objavljena je ove jeseni u SAD-u, Kanadi, Njemačkoj, Italiji, Nizozemskoj, Španjolskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i Australiji, a bit će objavljena i u Finskoj.

S Ericom Jarosinskim će u MaMi razgovarati Vatroslav Miloš.

više