Neotisnute novine:

Javno čitanje novog Zareza #420-21

Vjerni čitatelji Zareza znaju da njihov i naš časopis za kulturna i društvena pitanja nije izašao već dulje od mjesec dana, a posljednji broj koji se pojavio na kioscima bio je #417. Zbog financijskih, ali i brojnih strukturnih problema, završeni Zarez #418-19 još nije tiskan ni distribuiran, a redakcija je tekstove iz tog broja zasad objavila na web stranicama časopisa, gdje ćete od petka moći “skinuti” i PDF tog broja. Zašto Zarez i dalje grca u problemima, možete iscrpno čitati na sljedećim linkovima:

Novosti // Luka Ostojić: Ne zarezuju Zarez
Zarez // Tko stoji iza Zareza?
Zarez // Sretan beskraj

Međutim, umjesto da sjedi i čeka skrštenih ruku, redakcija je odlučila nastaviti proizvoditi časopis u gerilskim uvjetima, sve dok se ne riješi sadašnja situacija. Zbog toga ćete pored Zareza #418-19 od petka na www.zarez.hr moći pronaći i dvobroj #420-21, čije smo javno čitanje odlučili organizirati u MaMi, kako bismo ukazali na probleme s kojima se Zarez nosi, mobilizirali naše čitatelje na participaciju u njihovom rješavanju, te u konačnici podijelili s njima novi i kvalitetan sadržaj.

Tekstove iz novog broja Zareza čitat će umjetnik i performer Siniša Labrović; teatrologinja, kazališna kritičarka i sveučilišna profesorica Nataša Govedić i drugi članovi redakcije časopisa, a publika je također pozvana sudjelovati.

Na licu mjesta moći će se pronaći ograničena količina novih brojeva Zareza otisnutih u kućnoj radinosti. Autor naslovnice je Zarezov čitatelj Goran Alfirev iz Vodica.

Pridružite nam se u javnom oživljavanju Zareza i jedinstvenom kulturnom događanju. Vidimo se!

više