Centar za zaštitu životinja i prirode poziva na projekciju filma:

Gorile u magli

Napravljen prema biografiji Dian Fossey, film donosi istinitu priču o ženi koja je svoj život posvetila borbi za zaštitu životinja.

Neposredno prije smrti, Dian Fossey je za milijun dolara prodala pravo na film po svojoj životnoj priči i tim novcem osnovala zakladu za očuvanje gorila, čija je počasna predsjednica Sigourney Weaver, koja je u filmu utjelovila Dian Fossey.

Više o radu zaklade možete saznati ovdje, a više o radu i životu Dian Fossey ovdje.

O filmu:
Inspirirana radom antroploginje Louis Leakey, Dian Fossey (Sigourney Weaver) je posvetila život spašavanju primata. Fossey putuje u najdublje šume Afrike, fascinirana životom i navikama planinskih gorila u džunglama Ruande. I dok ih proučava iz blizine, Fossey pronađe način kako se s njima sporazumjeti te postane zaokupljena njihovim spašavanjem, što naposljetku uništi njenu šansu za romansom s fotografom National Geographica, Bobom Campbellom (Bryan Brown).

Užasnuta zbog krivolova na gorile, Fossey se žali vladi Ruande, koja odbija suradnju tvrdeći da je lov na gorile ljudima u tim predjelima jedini način zarade i preživljavanja. No Fossey ipak odluči pod svaku cijenu zaštiti životinje od lova i izumiranja. Neustrašiva borba protiv lovokradica, kojima je čak i palila sela nadajući da će oni tako odustati od lova, zabilježena je u briljantnom i potresnom filmu “Gorile u magli”, u kojoj je Sigourney Weaver ostvarila jednu od najzapaženijih uloga u životu.

više