Druženje ljubitelja japanske kulture Yuricon

Program započinje prikazivanjem Yuri animea (anime LGBT tematike, nije primjeren djeci mlađoj od 12).

Odmah nakon toga, u 13h, održati će se predavanje Matea Mehakovića koje će objasniti što je to yuri, što smo to gledali te će biti održana kratka dramska točka na tu temu.

U 14 sati uživati ćemo u projekciji animiranog filma Pokemon: The first movie, koji će mnoge od nas vratiti u djetinjstvo kad smo razmijenjivali Pokemon karte i gledali Pokemon anime na Novoj tv svaki dan nakon Dnevnika.

U 15:30 čeka nas radionica Vilinskih bočica. O čemu se radi saznat ćete od voditeljice programa Marije Feldi. Svi materijali biti će osigurani. Pripremite se na jako puno šljokica po svojoj odjeći.

Predzadnja na programu je spisateljica Itachi koja će nas naučiti kako pisati fan fictione o našim najdražim likovima te će nakon predavanja održati malo natjecanje.

I za kraj će se održati natjecanje u cosplayu koje će ocjenjivati najpoznatiji cosplayer u Hrvatskoj – Damjen Kegljević, poznat kao Nao, te publika.

Nakon završetka programa sljedi okupljanje pokemon trenera ispred prostora te u 19h krećemo prema Zrinjevcu gdje ćemo ostatak večeri loviti Pokemone.

više