Žedno uho i MaMa predstavljaju

Tim Hecker

 
Poslije 2 koncerta za pamćenje Bena Frosta u Močvari, računali smo da ćemo prije u Zagrebu ugostiti drugu perjanicu današnje elektronike, Tima Heckera. Igrom rasporeda potrajalo je, no nikad nije kasno za muzičare takvog kalibra. Posebno zato što nam Tim u Zagrebu predstavlja svoj novi album, Love Streams.

 
Kako je napisala Ivna Franić na Kulturpunktu, “tijekom posljednjih desetak godina, Tim Hecker se nenametljivo ustoličio kao jedno od ključnih imena suvremene eksperimentalne glazbe, čiji se opus tretira kao okvirno mjerilo za druge, “slične” izvođače/ice. Do toga nije došlo bez razloga – radi se o autoru koji ne posustaje u eksperimentu i gotovo svakim novim izdanjem doprinosi vitalnosti žanra. Hecker ne ponavlja eksperimente uz tek povremeno zanimljive rezultate, već svakim novim albumom barem za nijansu obogaćuje izražajnu paletu.”
sunblind.net

 
 
— TAJGA&TUNDRA (Živa muzika)
Večer otvara DJ duo Tajga&Tundra setom eksperimentalne glazbe prožete elektroničkim i industrial utjecajima. Zvučni bezdan lišen vokala, plitkih emocija i solo dionica na saksofonu.

 
 
upad 55 kuna [nakon 10.09. 65kn / na ulazu 80kn]

 
 
Koncert organiziraju Žedno uho i Multimedijalni institut, u suradnji s Živom muzikom.

više